Talks


Insights on live event streaming and webinars

Client Case: D66 Livestream vanuit de tweede kamer

Client Case: D66 Livestream vanuit de tweede kamer

Bakery ondersteund D66 met livestreams van onder andere speeches en congressen. Na bekendmaking van de nieuwe kabinetsformatie verzorgde Bakery een Live Facebook Q&A sessie met partij-prominenten Alexander Pechtold en Wouter Koolmees. Zij gaven antwoord op vragen vanuit het publiek die waren geselecteerd door de redactie. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de door Bakery ontwikkelde iPad Prompter applicatie.


Livestream bereik: 44000

Livestream views: 14.000

Reacties, comments, shares: 1700


Client Case: M&M's Facebook Share-a-ton

Client Case: M&M's Facebook Share-a-ton

In opdracht van reclamebureau Fritzroy verzorgde Bakery de M&Ms Share-A-Ton. Twee bekende youtubers (Gierige Gasten) deelden 36 uur lang nonstop M&Ms uit aan het publiek vanuit de stationshal van Utrecht Centraal. Het gehele event was live te volgen op Facebook; zolang de stream voldoende likes per kwartier kreeg ging het event door; dat werden dus een zinderende 36 uur waarbij geen van de deelnemers had verwacht dat het zo lang zou duren. De stream was voorzien van een ge-animeerde share-o-meter die het aantal likes telde. Zakte de teller in het rood, dan moest er snel worden ge-liked zodat het uitdelen kon blijven doorgaan.

Na afloop verzorgde Bakery de after-video; een compilatie van alle knotsgekke momenten, studiogasten en gesprekken met het publiek die hadden plaatsgevonden.

Livestream bereik: 195000
Livestream views: 59000
Reacties, comments, shares: 46000